Istoric

Au trecut anii, ne-am ridicat in picioare, am pasit si continuam sa mergem pe un drum lung, plin de gropi si noroaie. Acum, dupa 18 ani, ne putem mandri ca am reusit, prin seriozitate, prin perseverenta si prin multa munca, sa construim ceva durabil. Vom continua si suntem convinsi ca ne vom dezvolta armonios impreuna.”

In noiembrie 1994 asociatii Semen Vasilica si Semen Eleonora Mihaela au pus bazele societatii SM RECOSEMTRACT SRL ce functioneaza in baza Legii nr.31/1990, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Timis cu numarul de inmatriculare J35/3235/1994.

Parcursul firmei este caracterizat de un schimb permanent de informatii cu beneficarii, oferta diversificandu-se si adaptandu-se continuu la evolutia pietei.

Pastrand o relatie de prietenie cu clientii si avand contact permanent cu piata si cerintele acesteia, SC SM RECOSEMTRACT SRL a efectuat o selectie riguroasa a furnizorilor oferind produse si servicii de calitate.

In anul 2000 a fost pusa in functiune o unitate de prelucrare a carnii in localitatea Recas, jud.Timis pentru ca in anul 2010 aceasta sa primeasca acreditare europeana.

In prezent cartea de vizita a companiei noastre este una impresionanta, dintre activitatile desfasurate putem mentiona:

RECOSEMTRACT isi propune un program investitional in domeniul exploatatiilor agricole complexe (mecanizare, prelucrare soluri, zootehnie, culturi agricole…). In aceasta directie a fost achizitionat, renovat si pus in functiune fostul IAS Tormac, infiintandu-se firma S.C. Agroindustriala Tormactim Tormac SRL.

Societatea S.C. Agroindustriala Tormactim Tormac SRL are ca obiect principal de activitate cultivarea, lucrand o suprafaţă de aproximativ 1300 ha teren agricol, o parte în proprietate si o  parte in arenda de la persoane fizice si societati comerciale.

Structura culturilor în anul 2011 a fost: grau de toamnă – 385 ha; porumb pentru boabe 260 ha, porumb pentru siloz – 120 ha, porumb masa verde – 40 ha, floarea soarelui – 225 ha, triticale – 80 ha, sorg pentru boabe – 80 ha, lucerna 50 ha, pasuni naturale – 82 ha.

Utilajele necesare fluxului tehnologic se compun din:

SECTORUL ZOOTEHNIC 

Societatea Tormac se ocupa cu cresterea vacilor pentru lapte, in acest scop detinem un efectiv total de 290 capete bovine din care 106 capete vaci de lapte, restul fiind tineret in diferite faze de crestere sau ingrasare pentru abatorizare. In ferma predomină Bălţata Romanească, dar detinem şi bălţată neagră, Holstein, Limusine si alti metisi.

Animalele sunt tinute in adaposturi in stabulatie liberă, cusete individuale cu alee de furajare, pat de odihnă şi vălău de furajare. Furajarea se realizează cu remorca tehnologica Faresin 850 M, prevazuta cu freza de siloz şi cantar electronic, furajul fiind realizat după o reteta diferita pentru grupele furajate pe categorii şi faze de crestere. Mulsul se realizează in sala de muls tip bradulet, 2×10,  produsă de SAC Danemarca. Cantitatea de lapte obţinută este de aproximativ 15 – 16 litri pe cap / zi. Tineretul mascul este livrat în general la export prin diferiti colaboratori. Vacile reforma si cele la ingrasat se abatorizeaza si se valorifica prin fabrica de produse din carne de la Recas.

Societatea detine si un efectiv de 620 capete ovine, rasa merinos si metis de turcană. Ovinele sunt crescute in special pentru productia de carne, prin livrarea mieilor si a tineretului la ingrasat.

BRUTARIA   

Societatea Tormac deţine un atelier de panificaţie, brutărie cu o capacitate de 1000 -1200 pâini pe schimb, la ora actuală se lucrandu-se într-un singur schimb. Brutăria deţine un cernător, 2 malaxoare de inox, un modelator, un divizor, suport panacoade, un cuptor tip vatră dotat cu un injector pe GPL, un cuptor rotativ dotat cu un injector pe motorină si un feliator.

Productia obtinuta se comercializeaza în magazinele proprii, prin colaboratori din zona sau localitatile din jur.

Experienta acumulata pe parcursul anilor si parteneriatele  in care grupul de firme Semen este angajat, sunt elemente care determina un inalt nivel de profesionalism si rapiditate in activitatile desfasurate.

Speram sa ramaneti alaturi de noi si suntem siguri  ca in anii ce vor urma, impreuna cu dumneavoastra, o sa continuam sa dezvoltam o activitate corecta  si prolifica de ambele parti.