SC AGROINDUSTRIALA TORMACTIM TORMAC SRL

Societatea S.C. Agroindustriala Tormactim Tormac SRL are ca obiect principal de activitate cultivarea, lucrand o suprafaţă de aproximativ 1300 ha teren agricol, o parte în proprietate si o  parte în arendă de la persoane fizice şi societăţi comerciale.

Structura culturilor în anul 2011 a fost: grâu de toamnă – 385 ha; porumb pentru boabe 260 ha, porumb pentru siloz – 120 ha, porumb masă verde – 40 ha, floarea soarelui – 225 ha, triticale – 80 ha, sorg pentru boabe – 80 ha, lucernă 50 ha, păşuni naturale – 82 ha.

 

Utilajele necesare fluxului tehnologic se compun din:

  •       Tractor Case 7220, tractor John Deere 4650, 10 tractoare U 650;
  •        Combină Claas Mega 204, Combină Claas 98 Dominator – 2 bucăţi, combină de recoltat furaje John Deere 7350;
  •        Pluguri şi discuri, combinatoare după toate tractoarele;
  •        Maşină de administrat îngrăşăminte chimice – 3 buc.
  •        Maşină de erbicidat – 2 bucăţi.

 

SECTORUL ZOOTEHNIC 


            Societatea se ocupă cu creşterea vacilor pentru lapte, în acest scop detinem un efectiv total de 290 capete bovine din care 106 capete vaci de lapte , restul fiind tineret în diferite faze de creştere sau îngrăşare pentru abatorizare. În fermă predomină Bălţata Romanească, dar deţinem şi bălţată neagră, Holstein, Limusine si alţi metişi.

Animalele sunt ţinute în adăposturi în stabulaţie liberă, cuşete individuale cu alee de furajare, pat de odihnă şi vălău de furajare. Furajarea se realizează cu remorcă tehnologică Faresin 850 M, prevăzută cu freză de siloz şi cantar electronic, furajul fiind realizat după o reţetă diferită pentru grupele furajate pe categorii şi faze de creştere. Mulsul se realizează în sala de muls tip brăduleţ, 2×10,  produsă de SAC Danemarca. Cantitatea de lapte obţinută este de aproximativ 15 – 16 litri pe cap / zi. Tineretul mascul este livrat în general la export prin diferiţi colaboratori. Vacile reformă şi cele la îngrăşat se abatorizează şi se valorifică prin fabrica de produse din carne de la Recaş.

Societatea deţine şi un efectiv de 620 capete ovine, rasa merinos si metis de ţurcană. Ovinele sunt crescute în special pentru producţia de carne, prin livrarea mieilor şi a tineretului la îngrăşat.

 

BRUTĂRIA   

            Societatea deţine un atelier de panificaţie, brutărie cu o capacitate de 1000 -1200 pâini pe schimb, la ora actuală se lucrandu-se într-un singur schimb. Brutăria deţine un cernător, 2 malaxoare de inox, un modelator, un divizor, suport panacoade, un cuptor tip vatră dotat cu un injector pe GPL, un cuptor rotativ dotat cu un injector pe motorină si un feliator.

Producţia obţinută se comercializează în magazinele proprii, sau prin colaboratori din zonă sau localităţile din jur.